perjantai 18. tammikuuta 2013

siitä on nyt melkein 9 vuotta...

Noin 10 vuotta sitten istuttiin keittiön pöydän ääressä perheen kanssa syömässä ruokaa. Äiti ja Iskä kerto, että me muutettaisiin Floridaan asumaan. Me siskojen kanssa suututtiin sille ajatukselle ja lähettiin raivoten talosta ulos. Itkettiin ja karjuttiin talloessa jotaki mutakasaa pihalla. Muistan sen tunteen, se oli ihan kamala! Pikkutyttöjä kun oltiin, niin kavereiden jättäminen, eskarin ja koulun jättäminen, kodin jättäminen, suomen jättäminen...kaikki tää, tuntu pelottavalta ja surulliselta. Itkin sinä keväänä PALJON.! Päässä rupes pyörimään kaikenlaisia ajatuksia ja pelkoja. "Jospa kaverit unohtaa mut", " mitä jos en saa amerikassa kavereita" jne. pelotti!
Koulussa kun kerroin luokalle mitä tulee tapahtumaan, niin mun opettaja pyys mut luokan eteen ja anto jonkun läksiäislahjan ja sille tuli kyyneleet silmiin ja luokka laulo mulle " turvallista matkaa..aalloilla elämän......" ja mulla oli niin kurja olo, mutta samalla rupes jännittämään aaaaaaaaaaaaika paljon!
Sitte oli aika lähteä---> meijän taloon muutti väliaikasesti yks suomalais-amerikkalainen perhe ja ne asu siellä koko sen ajan kun oltiin floridassa. Jätettiin suurin osa meijän tavaroista sinne.
Lentokoneessa katoin ikkunasta ulos ja pikkuhiljaa suomi jäi taakse. Kyyneleet valu poskilla ja pelko-jännitys-odotus- yms. tunteet valtas mun mielen. Lento kesti sen verran kauan että matkan aikana ehin henkisesti valmistautumaan siihen mitä edessä tuleman piti.
Lentokentällä äitin vanhemmat oli vastassa ja me mentiin niille. Sitten tuli vuokrattua meille oma talo, saatin uus auto ja muutettiin sellaselle alueelle ku Groveland.


Meijän talo oli aika iso. Meillä oli etu-ja takakuisti, 3 makuuhuonetta, yks niistä oli tosi iso joka yhisti kaikki makuuhuoneet toisiinsa. ovet kuitenki erotti ne. Meillä oli kylpyhuone jossa oli ISO amme ja se oli kiva paikka! mut siellä oli ikkuna..oon sitä mieltä että vessoissa ei pitäis olla ikkunoita. joo kuitenki mm. meillä oli aika pieni keittiö, mut sitä kaks-kolme kertaa isompi ruokailutila. Olohuone oli vähän isompi kuin se. Talo ei ollu kuitenkaan mitenkään parhaimmassa kunnossa, koska ei meillä nyt mihinkää 5miljoonantähdenluksusasuntoon ollu varaa. siellä oli paljon torakoita joita iskä tappo, hyttysiä ym. itikoita. niitä piti vaan sietää:p ruoho oli pitkää, ulkona oli käärmeitä, melkein joka aamu etukuistilla oli käärme. Joskus musta joskus kuviollinen. Iskä kerto, että ne mustat käärmeet ei ollu myrkyllisiä, ni ei pelottanu:)
Siellä oli paljon(!!!!!) sammakoita. Mä rakastin sellasia pieniä 5sentin kolikon kokosia sammakoita jotka vaa hyppi kaikkialla. Ne oli liikkeellä yleensä sillon aikasin aamulla, kun oltiin lähössä kouluun. Yritin aina ottaa niitä kiinni. Me ei koskaan tutustuttu naapuruston muihin ihmisiin, koska meijän talo oli vähä erillään niistä muista ja siellä asu myös sellasta huonoo porkkaa. Mutta me asuttiin aivan koulun vieressä, niin koulukaverit tuli usein kyläilemään ni ei ollu kuitenkaan puutetta kavereista. 
Meijän koulu oli muuten aivan MAHTAVA! Se oli iso, siellä oli paljon luokkahuoneita, paljon ihmisiä, isoja- pieniä- eri kulttuureista tulevia- kaikkee! Päästiin hyvin mukaan porukkaan ja tutustuin siellä mahtaviin ihmisiin ja opettajiin. Kaikki oli nii innoissaan ku oltiin suomalaisia ja nii " eksoottisia" opetin aina välitunneilla mun kavereille suomea suomenkielisten nalle-puh lehtien avulla;) Koulupäivän aikana oli vaan 1 välitunti, ruokailun jälkeen. se kävi aika raskaaks, mut siihen tottu. Päivät oli pitkiä 8-16 melkeinpä joka päivä. Mä olin 2.lk siis. paljon pyydetty nii pieneltä. Ruokailu oli ehkä päivän kohokohta. Tarjolla oli hamppareita, pitsaa,lasagnea,spagettia,yms. hyvää..mut rasvasta ja lihottavaa. Me ei koskaan ostettu noita ruokia koulussa, vaan äiti pakkas meille kunnon eväät, jota sisäls kaikenlaisii erilaisii eväsherkkuja.;) Meijän piti kyllä ostaa maitoo koulussa ja vaikka äiti halus et ostettais normaalia maitoo, nii ostettii nJOKA kerta kaakaomaitoo;) koska se oli nii mielettömän hyvää! 


siis aivan mieletön koulu! Koulun lisäks tehtiin paljon muutakin. Käytiin joka sunnuntai kirkossa. Sinne oli jonkimoine ajomatka, mut se oli hurjan kiva paikka! Pääsiäisenä oli sellane iso pääsiäismunajahti ja sellane iso kiipeilyseinä ja kaikkee:p Viikolla aina torstaisin (muistaakseni) meillä oli futis- treenit. Ne meni sillai, et mä ja emilia oltiin sellasessa joukkueessa jossa oli meijän lisäks vaa poikia ja nelli meni sellasten pikkusten joukkueeseen jossa oli kyl pari tyttöö^^. Ne torstait meni sillai, että ensin oli treenit, sitten matsi jotaki toista joukkuetta vastaan. Joka torstai sama juttu! Sitten otteluiden jälkeen oli tarjolla pizzaa, palkintoja yms. Mä sain sen vuoden aikana 2 pokaalia ! woow. mut futis oli kyllä yhtiä parhaimpia muistoja mitä on jääny mieleen:] Soitin pianoa siellä kans. Mun opettaja oli ihana sellane kaunis, vaalee, kiharatukkainen nainen, jolla oli ärsyttävä tytär, pari kissaa ja maailman ihanin koira Teddy. Nimesin mun pehmolelukoiran Teddyks sen koiran mukaanXD joo säädän. 

Mitäs muuta kertoisin....tästä on jo nii kauan !
AINII. Kun me oltiin siellä, niin sillon tuli se iso määrä hurrikaaneja yms. pyörremyrskyjä sinne meijän alueelle, ni me lähettiin tosi monta kertaa evakkon meijän isovanhempien kotiin. Se oli nii jännittävää! Mun suomessa asuvat luokkalaiset lähetti parin hurrikaanijutun jälkeen mulle kirjeitä sinne ja muistan luinka kaikki kysy, että miten selviydyn siellä ja ne kerto mitä kaikkee suomessa tapahtu ja kaikkee! se oli ihanaa, mä muistan. Mutta nyt ne kirjeet on hävinny jonnekkin, vaikka oon kuinka yrittöny ettiä niitä. Voi olla että ne jäi floridaan..:/ Iskä meni pihalle videokamerna kanssa kun oli hurrikaani ja se oli uhkarohkeeta, mutta iskä näki kuinka puiden oksat lens pitki katuja ja kaikki oli sotkussa ja huhhuh mieletöntä!


huhhuh.
Lomat oli parhaimpia aikoja! Me käytiin vaikka millä rannoilla ja altailla ja eri kaupungeissa ja tutuilla ja disney worldissa (sinne menin varmaan 3 kertaa luokan kaa vuoden aikana luokkaretkelle.ouyeah;p) ja siis ihan mieletöntä! Mun englanninkielen taito kehitty siellä niin vahvaks, että kun palattii ntakas suomeen en osannu enää kunnolla puhuakkaa. Sen takia ei ollu oikei nkavereita ala- asteella, koska oli kielimuuri ja kaikenlaisii kommunikaatio- ongelmia.:/ siitä ajasta en haluais nyt paljoo kertoo. herkkä aihe.
Alkaa olla jo niin myöhä, että en jaksais enää millään pysyä hereillä ja kirjottaa enempää:P sori. Joskus lisään tähän vielä uusia juttuja joita voitte lukee, mutta nyt on aika mennä nukkumaan <3kattokaa vielä nää ihanat kuvat täs alhaalla ja kuvitelkaa et ootte floridassa ottamassa aurinkoo ja shoppailemassa;D
Hyvää yötä!<3
ah. mä tuun vielä palaamaan tonne. my secondhome# <3

2 kommenttia:

 1. Kuinka kaua asuitte siis tuolla? Ite asuin Michiganissa koko ala-asteen ajan, en ois halunnu muuttaa sinne, mutta siellä elin kyllä elämäni parhaat vuodet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähän yli vuos kai:D mut sit sen jälkeen joka toibnen kesä:P
   Siistiä!! niimpä, mulla ihan sama juttu! toinen koti tuolla oikeesti!<3

   Poista