lauantai 25. tammikuuta 2014

Huikee viikko!

Maanantai:  Koulupäivä oli todella pitkästyttävä, pelkkiä ärsyttäviä aineita, paaaitsi vanhojentanssikurssi. Mut koulun jälkeinen tanssin opetustunti oli ihana! Mun tanssijatytöt on nii hauskoja persoonia ja ne hallitsee koreografian tällä hetkellä tosi hyvin! So proud. Opetustunnin jälkeen oli mun oma tanssitunti tanssiopistolla ja sen jälkeen oli lihakset kipeinä. Parhain ja tyhmin kipu mitä urheilemisen jälkeen voi olla.

Tiistai: Ei tapahtunu oikein mitään. Perus koulupäivä, ei mitään menoja oikeestaan enkä oikei muista mitä oisin tehny. Varmaan jotain turhaa?

Keskiviikko: Oli ihan jees päivä. Oli koulua ja tanssitunti illalla. Luin seuraavan päivän Ruotsin epäsäännöllisten verbien kokeeseen ennen nukkumaan menoa... Mutta hmm..mitäs muuta tein.. ainii! myöhästyin aamulla bussista, ni menin vasta 11 jälkeen kouluun:D Eipä tainnu olla muuta.

Torstai: Tää päivä oli yks mun elämäni siisteimmistä päivistä! I'm serious. Ette arvaakkaan mitä kaikkee sillon tapahtu! Vieläki sydän sykkii halleluujaata! Koulussa ei nyt mitää erikoista tapahtunu, eikä kotona koulun jälkeenkään, muuta ku et tein ruuan ja kävin suihkussa..MUTTA sit ku menin kirkolle Urban Light- iltaan ni ai että Jumala teki niin siistejä juttuja!

 Oli huippu ylistys, ja Timo Koiviston opetus Teemasta "Sielu puhdistuskuurilla" oli tosi hyvä. Hän puhui siitä, kuinka meijän sanoilla on merkitystä ja kuinka me voidaan hallita meijän sisällä myllääviä sanoja ja päästää ulos vain niitä, jotka tuo kunniaa Jumalalle ja tuottaa pelkkää hyvää. Kuinka me ollaan rohkaisijoita eikä lannistajia ja että uskoa täynnä olevat sanat synnyttävät elämää. Sit hän puhui siitä kuinka jokaisella ois hyvä olla sellanen positiivisrealistinen elämänasenne ja kuinka meijän olis hyvä puhua niin, että toiset haluaa kuunnella meitä ja kuunnella niin, että toiset haluavat puhua meille.(Tässä on vielä pari Raamatunkohtaa aiheesta: Sananl.18:21, 12:18, 16:24, 4:23, Galat.5:16-17, Ef.2:10 ja Jes.43:18-19).

 Päätilaisuuden jälkeen mentiin Mintun ja Veeran kaa alakertaan kahville ja siellä oli pitkästä aikaa LETTUJA ni oltiin Mintun kaa ihan kikseissä siitä ja käytii parin kaverin kaa useilla santsaamis kierroksilla. heheh, oli taas tärkee tieto, mutta nam.

 Siellä sitten istuskeltiin pöydässä ja juteltiin kaikesta tärkeestä ja turhasta ja tutustuttiin uusiin ihmisiin ja nautittii vaa yleisfiiliksestä. Kirkko oli muute yllättävän täynnä! Kaikki ei mahtunu syömää pöytiin:D Se oli tosi positiivinen yllätys;) Jumala kutsuu ihmisiä kokoajan seurakuntaan ja viime aikoina vapikselle on tullu yhä enemmän uusia kasvoja. SIITÄ PUHEENOLLEN, kun oltiin siellä alakerrassa lettuja syömässä ja Veera oli lähteny jo kotiin, nii mun ja Mintun pöytään tuli sellane n.25- vuotias mies lievästi päihtyneenä ja hän rupes puhumaan meille.
Hän kertoi täysin avoimesti elämästään ja kuinka on ollut rikollinen, myynyt ja käyttänyt huumeita, ollut mukana hyvin vakavissa rikoksissa, kuulunut erilaisiin jengeihin, ollut viisi vuotta vankilassa ja semmosta. En halua kertoa tarkemmin niistä asioista mitä hän on tehnyt, sillä niitä ei yksinkertaisesti tarvitse jakaa täällä. Mies kertoi, että tämä oli hänen ensimmäinen kertansa seurakunnassa ja kuinka hän yllättyi siitä, että ihmiset ottivat hänet niin hyvin vastaan ja kohtelivat häntä kuin ketä tahansa tavallista ihmistä. Hän sanoi, tuntevansa olonsa todella hyväksi siellä. Pian keskustelu siirtyi hengellisiin asioihin ja me kerroimme hänelle uskosta ja hän kyseli paljon asioita. Sitten mies kysyi, miten me Mintun kanssa olemme tehneet uskonratkaisumme ja me kerroimme hänelle. Seuraavaksi hän sanoi jotain todella yllättävää.
Hän kysyi miten voisi itse tehdä uskonratkaisun. Hän sanoi, että ei osaa rukoilla, eikä tiedä miten hänen tulisi toimia siinä tilanteessa. Sitten sanottiin hänelle, että voidaan mennä kirkkosaliin ja pyydetään siihen pari tyyppiä mukaan rukoilemaan hänen kanssaan ja hänen puolestaan. Mentiin sitten sinne ja kahden meijän seurakunnan miehen kanssa rukoiltiin siinä ja mies antoi elämänsä Jeesukselle! Hän sanoi ettei ollut itkenyt pitkään aikaan niin paljon ja kuinka hänellä oli niin hyvä olo. Siinä hetkessä kyllä ilonkyyneleet virtas meillä ja miehellä ja ai että kun oli hieno tilanne! Sitten mies meni vessaanXD ja me jäätiin Mintun kanssa saliin vaa itkemään ja halamaan toisiamme. Se oli tosi tärkee tilanne meille ja meijän sydämmet oli niin tulessa! Jumala on niin hyvä. Tän tilanteen jälkeen mies vaan halasi kaikkia seurakuntalaisia ja hänelle annettiin oma Raamattu ja hän sanoi lukevansa sitä heti herättyään seuraavana aamuna. yeah!
Se, että Jumalan armo on niin suuri, että tämänkin miehen synnit ja teot on annettu anteeksi on huikeeta. Jumalan rakkaus on niin valtava, ettei sitä ihminen voi edes käsittää. Hän antoi oman poikansa kuolemaan ristillä, jotta saisimme jokainen syntimme anteeksi. Niin käsittämätöntä!

Lähettiin sitten joskus 10 jälkeen kirkolta ja iloittiin vaan kaikesta tapahtuneesta! Parhain ilta ihan totta! Ja niinku twitterissä sanoin: "I went to bed with a fire in my heart. Woke up, still fire in my heart". Ja niin tuli perjantai.

Perjantai: Päivä alko yhteiskuntaopin tunnilla. En pystyny keskittymään ollenkaan, edellisen päivän tapahtumien jälkeen. Kokoajan hymyilytti ja teki mieli kiljua ilosta. Tekstasin Mintun kaa, koska ei siellä tunnilla ollu oikein ketään kelle olisin voinu puhua asiasta avoimesti. Meijän koulussa on niin vähän kristittyjä...

Sit tuli välitunti ja menin Millan luo ja hehkutin sille sit kaikesta, vaikka se oliki jo kuullu suurimman osan, kun soitin sille edellisenä iltana:D. Sit alko wanhojen tanssi kurssitunti ja oli kivoja tansseja! Menin syömään ja sit juttelin meijän Italialaisen vaihtarin kaa jonki aikaa suomen pakkasesta ja englannista ja aiukuisopistosta ja semmosista. Sit menin meijän parakkiin tai moduuliin (mikä se nyt onkaan) kertomaan Marialle edellisen päivän tapahtumista ja se innostu ja kuunteli nii kirkkain silmin ja oli nii palkitsevaa päästä kertomaan siitä.
Sit oli tunti matikkaa ja pääsin kotiin! Siivosin vessan ja istuin laiskasti sohvalla.

Myöhään iltapäivällä meijän varkkitiimi lähti aktioon Äänekosken Vapaaseurakunnalle. Mentiin sinne pitämään nuorteniltaa. Bändi veti ylistyksen ja sit Kauno, Mimmi, Leevi ja mä mentiin jakamaan omia ajatuksiamme ja kokemuksiamme siellä olleille. Aluks mun piti mennä kertomaan vaan edellisen päivän tapahtumista, mutta Jumala puhuki mulle, että mun pitäis kertoa mun elämäntarina, ni aloitin sit sillä ja sit tiivistin "puheeni" edellisen illan juttuun. Sit ku olin puhunu ja oli ollu loppuylistys ja kaikkee ni yllättävän moni ihminen tuli sanomaan ,että mun puhe (mikä nyt olikaan) oli koskettanu niitä, tai muuten vaan ollu tosi hyvä. Jumala näköjää puhu mun kautta niille ihmisille siellä. Tosi siistiä! Ne nuoret oli mahtavia persoonia ja tosi puheliaita ja meillä oli tosi tosi hauskaa!

Sit mentiin kotiin. Siunattu ilta oli<3

Lauantai: Mennään tänään luistelemaan meijän koulun italialaisen vaihtarin ja Millan kanssa:) Ei mulla oo oikein muita suunnitelmia. PAITSI aion illalla työstää mun ruotsin esseitä. Ihanaa viikonloppua teille ja siunausta!

p.s. Mulle voi aina laittaa viestiä jos haluaa puhua jostakin. :)

__________________________________________________________

 An amazing week!


Monday: My school day was actually very boring. I had all the really annoying subjects, except our prom- course lesson. But after school, when I had my dance teaching lesson, I felt great! My dancer girls have such funny personalities and they have grasped the choreography we're working on really well! So proud. After teaching I had my own dance lesson at Tanssiopisto and after that my muscles were so sore. The best and worst feeling after training.

Tuesday: Nothing really happened. Just a normal day at school, and no place to go to afterwards..and I just don't have any idea what I did that day. Probably something unnecessary?

Wednesday: It was an okay day. I had school and dance in the evening. Oh, and before I went to bed I studied for a small Swedish test that was going to be on Thursday. Andd...ah, in the morning I missed my bus, so I went to school after 11am. Hehe:D But nothing really interesting happened that day.

Thursday: A day to remember for sure! One of the best. Seriously. You have absolutely no idea what happened that day! My heart is still singing halleluja! Nothing really happened at school and when I got home I just made dinner and took a shower...BUT then I went to church and I had no idea what God had planned for that night!

We had great worship and a really good sermon. Timo Koivisto (one of the pastors of our church) talked about how our words do have a meaning and how we have power to control all the words inside of us and that we should choose to let out only the words that show respect towards God and that produce good. How we should be encouragers instead of discouragers and how words full of belief give birth to life. Then he talked about how we all should have a positive- realistic attitude towards life and that we should speak in a way that others want to listen to us, and listen to others in a way that makes them want to speak to us.

After the main service, Veera, Minttu and I went downstairs to eat PANCAKES. Finally they had them! It's been a while since I ate some;) Minttu and I were extremely happy and pleased about that, so we (and a couple of our friends) went for seconds and thirds. hahah. Lots and lots of pancakes<3 Such important information to share with all of you. (smell the sarcasm, unless you don't want it to be sarcasm. Both ways are okay) Yummy.

  So where was I...oh yes. we were just sitting there at the table talking about important and not so important things. We met some new people and just enjoyed the overall atmosphere. The church was really full that day! Some people didn't have any room to sit at the tables, which is good news;) Because God is calling people to come to church and lately we've seen many new faces there. AND ABOUT THAT while we were sitting at our table and Veera had gone home already, a man about 25- years old came to sit with us. He started talking to us and told us about his life. He was very open about it, but partly because he was slightly under the affect of alcohol.
  He told us that he has been a very serious criminal, he has used drugs, sold drugs to underaged youth, taken part in gangs, been in jail for 5 years and committed a big crime. But I won't tell you any details, because I feel like it's not something I should share here. Anyway, he told us that this was his first time in a church and that he was surprised how well everyone treated him there. He felt like any other person, accepted as who he was inside and outside. He said he felt very good. Soon our conversation took a deeper level, when we began talking about spiritual stuff and told him about faith and God, and how he is loved very much. He asked us questions and we answered as well as we could and we told him how we had made our personal decision to follow God. Then he said something very surprising.
  He asked us how he could make the same decision. He said he didn't know how to pray and didn't know what he should say and how he should act in that situation. So, we told him that we could go upstairs to the main church hall (whatever it's called) and we would get some other members of our church to come and pray for him. he said he was too nervous to go alone, so we said we'd be there too. So we went up and prayed with him and for him with two other men from our church and he gave his life to Jesus! He said he doesn't remember the last time he cried that much and how he felt so good. Minttu and I shared our tears of joy with him and it was an amazing situation! Then he went to the toiletXD And Minttu and I just stayed upstairs hugging each other and crying:D It was a very important moment for both of us and our hearts were on fireeee! God is so good. After everything the man just hugged everyone and he was given a Bible and he told us it was the first thing he was going to read in the morning! yeah!
 The fact that God's mercy is so huge, that this man's sins no matter how big and how small they were have been forgiven is amazing! God's love is so enormous, that we can't even understand it. He gave his own son to die on the cross for every single sin ever made. wow! HUGE.

We left church around 10pm and just rejoyced about everything! The best night ever! And as I said on Twitter: "I went to bed with a fire in my heart. Woke up, still fire in my heart." And so It was Friday.

Friday: School started off with Social Studies and It was extremely hard for me to just sit there and be quiet. I couldn't really talk to anyone about the things that happened at church, so I texted Minttu. There aren't that many christians in my school, so It's hard for me, because I can't be that open about myself  there. But whenever I'm with a fellow christian, I know I can be myself and just talk and talk about everything.

After class I went to Milla and rejoyced. She already new about what had happened, because I called her after church, but I just couldn't shut up and she was perfectly fine with that, hahah. My next class was prom- practise and it was great, we had fun. After that I had lunch and then I talked with my Italian friend (an exchange student at my school) about winter in Finland, English, the school building we were in and so on...Then I went to the module or barac(?) to talk about everything with my friend Maria and she was so excited to hear about all of what I had to say and it was very rewarding to be able to talk about it. Then I just had an hour of math and I was done with school! yeah;) At home I cleaned the bathroom and sat lazily on the couch.

Later that afternoon, our youthteam went to Äänekoski to have an outreach at the local Freechurch. We attended the youth night there and our youthband hosted the worship for the night and then Kauno, Mimmi, Leevi and I shared seperately something to everyone. At first I was only supposed to share about the situation that had happened on Thursday, but then God spoke to me and told me I should tell my life story. So I did, and after that, I was surprised how many people were touched and interested about what I had said. So God used me and it was great! The youth over there was awesome! They were very talkative and had great personalities, so we had a blast!

It was a blessed night<3

Saturday: We're going to go ice skating with Milla and that Italian exchange student today. I don't really have any other plans, but I guess I'll be working on my Swedish essays in the evening. Have the best weekend ever and be blessed!

p.s. You can always send me a message if you want to talk about anything :)


2 kommenttia:

  1. Hei mää kopsaan tost ton torstain omaan blogiin oot liia hyvä kirjottaa! :D <3 aaaaaaoooujea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo kopsaa vaan! :D aijaaa, kiitti ihana!<3 parasta!!!

      Poista