lauantai 22. helmikuuta 2014

Esimerkkitarina.

Raskaana oleva nainen aloittaa synnyttämisen. Hän ei makaa sairaalassa, vaan makuuhuoneessaan, sillä hänellä ja hänen miehellään ei ole varaa sairaalahoitoihin. Huoneessa haisee pöly ja kaikkialla on likaista. Makuuhuoneessa on perheen lisäksi useita ylimääräisiä ihmisiä seuraamassa tilannetta. Emme ole Suomessa.

Nainen ponnistaa vielä viimeisen kerran ja hänen huuliltaan karkaa tuskanhuuto. Hetken kuluttua kuuluu vauvan itkua. Hän on synnyttänyt terveen ja kauniin tyttövauvan. Muut huoneessa olevat taputtavat ja hymyilevät innoissaan. Lapsi kääritään liinoihin ja asetetaan äidin rinnalle.

"Hienoa, että sait tytön!", joku huoneessa olevista huutaa. "jos sinulla sitten joskus on taloudellisia ongelmia, niin voit ottaa yhteyttä parittajaan ja tienata tyttäresi avulla hyvän määrän tuohta. Olet onnekas." 

.......
Lapsen syntymästä on kulunut melkein 4 vuotta. 
.......

Äiti (kutsutaan häntä nyt vaikka Danielaksi) huomaa rahatilanteensa olevan huono. Hän ravistaa vielä varmuuden vuoksi hätävarasäästö- purkkia ja huomaa sen olevan yhtä seteliä vaille tyhjä. Siinä hetkessä hän joutuu paniikkiin.
Miten maksan vuokran? Miten saan rahaa ruokaan? Miten ylipäätään elätän perheeni?- Nämä kysymykset pyörivät äidin päässä lopun päivää.

Illalla Danielan valmistautuessa nukkumaan hän katsoo ikkunasta ulos ja näkee jokaiselle kylän asukkaalle tutun henkilön, kylän parittajan. Parittaja on hakemassa kahta naapurin naisen tytärtä "töihin" kaupunkiin. Tytöt myyvät seksiä aikuisille miehille rahaa vastaan. Rahasumma vaihtelee asiakkaiden tyytyväsyyden mukaisesti. Kun asiakas kokee seksin olevan hyvää ja miellyttävää, hän maksaa hyvän määrän tuohta, mutta jos seksi ei olekkaan niin hyvää kuin oli toivottu sen olevan- ei rahaa tule yhtä paljon. Mutta sitä tulee kuitenkin. Tytöt itkevät paniikissa nähdessään parittajansa ja menevät sisälle taloonsa. Pian he astuvat ulos ovesta vähäisissä ja huorahtavissa "työ"vaatteissaan, korkokenkien kera. Kyyneleet valuvat yhä poskilla ja tytöt nousevat miehen autoon ja ajavat pois. Heidän äitinsä ei reagoi mitenkään.

Siinä hetkessä Danielan sydän kovettuu. Hän menee nukkumaan ja seuraavana päivänä ottaa yhteyttä parittajaan. He sopivat aikatauluista ja hinnoista ja päästyään yhteisymmärrykseen on Danielan tytär, Alicia virallisesti markkinoilla.

Alicialle ei ole kerrottu mitään, mutta illalla, perheen syödessä illallista kuuluu ovelta raju koputus. Daniela avaa oven ja siellä seisoo parittaja, Mark.
Daniela vetää Alician ylös pöydän äärestä ja raahaa hänet Markin luokse. Mark ottaa Tytön ranteesta kiinni ja vetää lähelleen. Hän lirkuttelee tytölle rauhallisella äänellä, mutta Alicia kokee siinä hetkessä suuria pelon tunteita. Hänellä ei ole hajuakaan siitä mitä tulee vielä tapahtumaan.

Daniela sulkee oven ja Alicia jää yksin kuistille Markin kanssa. Mark puristaa vielä Aliciaa ranteesta ja vetää hänet autollensa. Hän työntää tytön auton takapenkille ja sitoo hänet kiinni istuimeen. Hän istuu ratin taakse ja lähtee ajamaan. Ajettuaan noin puoli tuntia auto pysähtyy. Mark nousee autosta ja sulkee oven perässään. Alician viereinen ovi avataan ja hänet vedetään ulos. Jälleen Mark ottaa hänen ranteestaan kiinni ja vetä peräänsä. He kävelevät ränsistyneen näköisen talon sisälle ja sisällä Aliciaa odottaa painajainen. 

Mark vie Alician isoon ruokasaliin, jossa istuu 7 miestä rivissä. Yhtäkkiä Alicia tuntee Markin sormet vaatteidensa ympärillä ja hetkessä ne ovat lattialla ja hän seisoo alasti miesten edessä. Miehet hymähtelevät innoissaan, mutta ilmeet eivät värähdä lainkaan. Aliciaa alkaa itkettää. Häntä pelottaa, eikä hän koe olevansa turvassa. Hän ei tiedä miksi on tässä tilanteessa, eikä tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Hän ei ymmärrä miksi on alasti ja hän haluaisi kovasti pukea vaatteensa takaisin päälleen, sillä huoneessa on kylmä. Mark uhkaa lyödä häntä, jos hän ei lopeta itkemistä, joten Alicia lopettaa. Kyyneleet eivät kuitenkaan ole kaukana. 

Miehet puhuvat kielellä ,jota Alicia ei ymmärrä. Mark keskustelee heidän kanssaan tiuhaan tahtiin ja pian ottaa uudestaan Aliciaa ranteesta ja vie tytön talon ainoaan makuuhuoneeseen. Mark sanoo Alicialle, että hänen tulee toteuttaa miesten jokaiset toiveet. Alicia ei ymmärrä tätä, muttei myöskään uskalla kysyä Markilta asiasta. Mark heittää Alician vaatteet huoneen nurkkaan ja asettaa tytön sängylle makaamaan. Hän huutaa jotain toisessa huoneessa oleville miehille ja yhtäkkiä ovelle ilmestyykin ensimmäinen mies seitsemästä ruokasalissa istuneesta miehestä. Mark huikkaa miehelle jotain ja poistuu huoneesta. Hän sulkee oven ja Alicia kuulee oven menevän lukkoon. Tyttö ryhtyy taas itkemään. Huoneeseen tullut mies lähestyy häntä ja itku voimistuu. Seuraavassa hetkessä mies on alasti ja loikkaa sängylle Alician päälle, asettaa kätensä tytön suulle, jotta hän lopettaisi itkemisen ja raiskaa hänet. Suurempaa kivun tunnetta ei Alicia ole koskaan ennen kokenut. Verta oli joka puolella.


Mies lopetti, Mark tuli takaisin- pesi Alician ja puhdisti haavat. Asiakas antoi Markille rahaa ja poistui huoneesta. Sama toistui 6 seuraavan miehen kanssa. Lopuksi Mark antoi Alicialle palkan.

Alicia oli rikki. Sisältä ja ulkoa. Tyttö oli shokissa ja kivussa. Vailla ymmärrystä. Pelko valtasi hänet ja kaikki hyvä oli poissa. Pian silmissä sumeni ja Alicia meni tajuttomaksi.

Alicia heräsi myöhemmin kotonaan, omassa sängyssään. Kipu oli vallannut hänen koko kehonsa, eikä hän pystynyt liikkumaan. Itku tuli jälleen. Äiti tuli huoneeseen ja Alicia huomasi muutoksen. Daniela oli kylmä ja tunteeton. Isä myös. Itku voimistui ja Alicia koki olonsa orvoksi, eikä vieläkään tiennyt mitä hänen ympärillään tapahtui. 

Pari päivää myöhemmin Mark tuli jälleen hakemaan Aliciaa. Samat tapahtumat toistuivat kerta toisensa jälkeen. Vuodet vierähtivät. 
Daniela aviomiehineen oli saanut maksettua vuokran, ostettua television ja paljon muita viihdykkeitä Alician tulojen avulla. Heillä meni nyt taloudellisesti paremmin kuin ennen, mutta ikävä kyllä he halusivat, että Alicia jatkaisia töitään seksityöntekijänä. Lisää vuosia vierähti ja Alicia kasvoi naiseksi. 

......
Alicia oli kuollut, mutta elossa.
......

Hänet oli jo kymmenen vuotta sitten lähetetty toiseen maahan töihin. Siellä häntä oli siirretty kaupungista toiseen eri asiakkaita tyydyttämään ja rahaa tuli ja meni. Alician perhe oli jo aikoja sitten hylännyt hänet, eikä hänellä ollut siis ns. "turvapaikkaa". Hänellä ei ollut mitään. Sama meno jatkui, eikä Alicia saanut koskaan tilaisuutta karata. Häntä tarkkailtiin jatkuvasti ja seurattiin joka paikkaan. Häntä kohdeltiin kuin halpaa kauppatavaraa. Häntä käskytettiin kuin koiraa. Häntä ei kohdeltu kuin ihmistä. Alicia ei itseasiassa kokenut olevansa enää ihminen. Hänellä ei ollut ihmisarvoa. Hän oli menettänyt kaiken ympärillään ja itsessään. Kaikki oli sanoinkuvaamatonta piinaa ja kidutusta. Päivä toisensa jälkeen.

......
Alicia kuoli 78 vuotiaana, otettuaan huumeiden yliannostuksen.


Alicia ei päässyt pakenemaan. Kaikki toivo vapaudesta oli poissa.
Alician kaltaisia tyttöjä on satoja tuhansia ympäri maailmaa ja me voimme yhdessä nousta ihmiskauppaa vastaan ja auttaa heitä pakenemaan. On olemassa useita eri järjestöjä yms. joihin voimme ottaa yhteyttä ja auttaa heitä fyysisesti tai rahallisesti. Ihmiskaupan uhrien pelastus/ turvakodeissa asuville tytöille ja naisille voi lähettää rohkaisevia kirjeitä auttaakseen heitä "parantumisessa". Me voidaan tehdä vaikka mitä! Täällä suomessa meillä on niin paljon paremmat oltavat. Vaikka suomessakin on ihmiskauppaa, niin täällä naisen asema on paljon parempi kuin monessa muussa maassa.

Meidän täytyy tasitella ihmiskauppaa vastaan.

Rukouksestakin on jo paljon apua.

Valitettavasti en osaa pukea koko asiaa sanoiksi, joten kirjoitin esimerkkitarinan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti